faablak
faablak
faablak
faablak
faablak
faablak
szechenyi2020

TECHNOLÓGIA FEJLESZTÉS A FAFELDOLGOZÓ KFT.-NÉL
sz
A Fafeldolgozó Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ózdi telephelyén kazánt, összeépítő és üvegező állványt, faanyag darálógépet, valamint ablakgyártó eszközt vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 21.128.818 forintos támogatás segítségével.

A társaságot 1991-ben alapították magyar magánszemélyek. Az alapító tagok közül Úri Sándor jelenleg is igazgatóként irányítja a társaságot. A társaság alapításától kezdve épületasztalos-ipari termékek gyártásával foglalkozik, így mára már 24 éves tapasztalattal rendelkezik ezen a területen. A társaság fő profilja az egyedi megrendelésre gyártott faipari termékek, ajtók, ablakok, bútorok, belsőépítészeti elemek gyártása. A társaság ehhez a tevékenységez alakította ki az Ózdon található telephelyén a szükséges termelési infrastruktúrát.

A társaság rendelkezik az Ózdi ipari parkban 7 db összesen 3011 m2 területű üzemcsarnokkal, ahol a korszerű gyártóeszközök – CNC megmunkáló központ, ablakgyártó berendezés stb.- segítségével végzi a termelést. A társaság tevékenységét nagy tapasztalattal és szaktudással rendelkező foglalkoztatottak segítik. 
Fejlesztésünk célja volt a versenyképességünk javítása, jelentős kapacitásbővítés elérése, valamint a 3 rétegű ablakok gyártására alkalmas berendezések beszerzése. A gyártási folyamatok felmérését követően döntöttünk a folyamatok optimalizálása mellett, mely szintén fejlesztési célként fogalmazódott meg a jelenlegi projektben, ennek a célnak megfelelve szereztük be az összeépítő és üvegező állványt.
Fejlesztésünk további célja volt a fűtési rendszerünk hatékonyságának javítása, így a tevékenység során keletkezű hulladékot fel tudjuk használni fűtéshez.
A projekt keretében megvásároltunk :
  • 1 db IRSA-THERM 80 B típusú kazánt,
  • 1 db BT Tambone BM160 összeépítő és üvegező állványt,
  • 1 db Combi Colar CS140 faanyag darálógépet, valamint
  • 1 db Garniga Windows OPUS IV 78-92 mm ablakgyártó eszközt.
A gépek korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezések. 
A fejlesztés során beszerzett gépeket azonnal hasznosításba vettük, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódtak a társaságunk napi működésébe. A társaságunk megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszközök működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A projekt megvalósítása hozzásegített minket versenyképességünk javításához, folyamataink optimalizálásához, vevőink igényeinek minél szélesebb körben történő kielégítéséhez. A projekt során megvásárolt eszközök a minőségi technológiát testesítik meg, és mindenben megfelelnek az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak.

„A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 21.128.818 HUF európai uniós támogatás segítségével.”

A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.2-15-2015-01965
Projekt megnevezése: Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatás
OP név: GINOP - Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program
Befejezés időpontja: 2017.08.31.
Támogatás aránya: 70%

További információ kérhető:
Úri Sándor
Elérhetőségeink: telefonszámunk: +36(30)2050937,
e-mail címünk: fafel@t-online.hu